Vegetarische wellington, bladerdeeg gevuld met champignons. Lekker met wat geroosterde spruitjes en aardappeltjes.
Vegetarische wellington
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny bladerdeeg
- 400 gr kastanjechampignons in dikke plakjes
- 2 winterpenen in stukjes
- 2 sjalotjes fijngesnipperd
- 2 takjes verse rozemarijn fijngehakt
- paneermeel
- 1 tl Franse mosterd
- scheutje olijfolie
- versgemalen zout en peper
- 1 losgeklopt ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de sjalotjes 2 minuutjes aan. Doe de blokjes winterpeen erbij en laat de winterpeen in een kwartiertje op laag vuur zacht worden.
- Schep alles uit de pan in een kom en zet even opzij.
- Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de plakjes champignon op hoog vuur aan tot ze een beetje bruin gaan kleuren. Voeg de rozemarijn toe en breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
- Schep de champignons in een zeef en laat de champignons goed uitlekken.
- Schep de champignons bij het winterpeen-sjalotjesmengsel en meng goed door elkaar. Voeg de mosterd toe en roer goed door.
- Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en snij van de smalle kant 4 strookjes van ca 1/2 cm af.
- Strooi wat paneermeel over de helft van het bladerdeeg (lange kant). Laat ongeveer een cm langs de randen vrij.
- Leg hierop het champignonmengsel.
- Bestrijk de randjes met wat water en klap het bladerdeeg dubbel.
- Druk de randjes goed aan met een vork.
- Leg de achtergehouden strookjes bladerdeeg er kruislings overheen en bestrijk de wellington met losgeklopt ei.
- Schuif de wellington in de oven en bak de wellington in ca 35 minuten mooi goudbruin en gaar.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.