Stoofperen maken in de instant pot een tijdbesparend recept

Snel stoofperen maken met de instant pot: een heerlijk tijdbesparend recept

2 reacties

Stoofperen zijn een klassiek bijgerecht en nagerecht in de herfst en winter. Maar normaal gesproken kost het wat geduld voor ze klaar zijn. Maar wist je dat je ze razendsnel kunt klaarmaken in de instant pot? In dit recept vertel ik je hoe je dat doet.

Stoofperen maken met de instant pot

Stoofperen hebben dus normaal gesproken uren nodig om zachtjes te laten sudderen op de kookplaat of slowcooker. Als ze lang hebben opgestaan vind ik ze het lekkerst en hebben ze een mooie dieprode kleur. Maar met de instant pot kun je aanzienlijk veel tijd besparen, zonder in te leveren op smaak en de mooie rode kleur. Eigenlijk vind ik ze op deze manier ook het allerlekkerst.

Snel stoofperen maken in de instant pot

Stoofperen met of zonder alcohol

In dit recept gebruik ik Sangria om de stoofperen in te laten garen. Dit geeft een heerlijke zoete smaak en mooie kleur. Wil je een iets kruidigere smaak dan kun je ook glühwein gebruiken. Voor stoofperen zonder alcohol kun je bessensap of merlot druivensap gebruiken.

Het kiezen van de juiste soort peren om te stoven

Wanneer je peren gaat stoven is het belangrijk om de juiste soort te kiezen. Neem daarom peren welke geschikt zijn om te stoven, zelf pak ik altijd de Gieser Wildeman.

Stoofperen maken in de instant pot een tijdbesparend recept

Stoofperen uit de instant pot

Maak snel mooie rode stoofperen met de instant pot
No ratings yet
Bereidingstijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen
  • 0,5 ltr sangria
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 1 laurierblaadje
  • 3 el allesbinder

Instructies
 

  • Schil de stoofperen en snij het steeltje eraf. Snij de stoofperen in de lengte doormidden.
  • Verwijder met een meloenbolletjeslepel het klokhuis uit beide helften.
  • Doe de gehalveerde stoofperen in de instant pot en giet de Sangria er overheen.
  • Voeg de fijne kristalsuiker en vanillesuiker toe en roer een beetje door.
  • Steek het kaneelstokje, steranijs en laurierblaadje ertussen en draai het deksel op de instant pot.
  • Stel de instant pot in op 15 minuten high pressure.
  • Laat de stoofperen daarna nog 15 minuten zo staan (natural release) en voer dan een quick release uit door handmatig het ventieltje open te zetten.
  • Haal de stoofperen met een schuimspaan uit de instant pot.
  • Voeg 3 el allesbinder toe en roer door met een garde.
  • Zet de instant pot op de sautéfunctie en laat de saus wat indikken.
  • Giet wat van de saus over de stoofperen.
Trefwoord Kerst
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

stoofperen maken in de instant pot

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

stoofperen instant pot

Dit artikel bevat een affiliatelink. Wanneer je hierop klikt en iets besteld, ontvang ik een klein percentage. Dit kost jou verder niets, maar helpt mij deze website te onderhouden.

2 Reacties

  1. Hallo Mariëlle, ik zit te denken om een instant Pot aan te schaffen. Welke zou jij mij adviseren?
    Alvast bedankt voor je reactie.
    Vr. Gr.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating