Al een tijdje liep ik te denken over een slowcooker en afgelopen week besloot ik er toch maar eens eentje aan te schaffen.
Omdat we maar met z’n tweetjes zijn en mijn keuken al aardig vol begint te raken, koos ik voor het kleinste model van Crock-pot.
Natuurlijk moest de slowcooker zo snel mogelijk getest worden. Als eerste maakte ik stoofpeertjes. Ik was wel even benieuwd of ik er een kilo stoofpeertjes in zou krijgen, maar dat ging prima.
Het resultaat is erg lekker. De peertjes zijn mooi dieprood en zacht, maar nog wel een beetje stevig.

Stoofpeertjes uit de slowcooker
Ingrediënten
- 1 kg Gieser Wildeman stoofperen
- 750 ml zoete rode wijn of rode druivensap
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 10 gr (zelfgemaakte) vanillesuiker
- 2 steranijs
- 2 reepjes schil van een biologische citroen
- 1 kaneelstokje
- 1 laurierblaadje
- mespuntje gemalen kruidnagel
Instructies
- Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis, ik gebruik hiervoor een meloenbolletjeslepel. Was de gehalveerde peren en leg ze in de slowcooker.
- Giet de wijn met de suiker, vanillesuiker, steranijs, citroenschil, kaneelstokje, laurierblaadje en de kruidnagel in een pannetje en breng de wijn aan de kook. Laat de wijn een paar minuutjes doorkoken zodat de alcohol meteen wat verdampt.
- Giet de wijn met specerijen bij de stoofperen en zet de slowcooker 30 minuten op de hoogste stand.
- Zet de slowcooker daarna op de laagste stand en laat ze nog 7,5 uur garen.
- Verwijder het kaneelstokje, laurierblaadje, citroenschil en de steranijs. Schep de stoofpeertjes in een schaal en giet het vocht in een pannetje.
- Laat het vocht in 10 minuten op middelhoog vuur indikken tot een mooie siroop. Gebruik eventueel wat maizena om de siroop iets dikker te maken.
- Serveer de peertjes met de siroop.
Notities
- Gebruik wat meer of minder suiker afhankelijk van welke wijn je hebt. Normaal gesproken vind ik Sangria erg lekker om te gebruiken, dan gebruik ik minder suiker.

Glühwein is ook een optie…
Ook erg lekker!
Ik kook de stoofpeertjes altijd zonder wijn of andere ingredienten maar doe er wel suiker in.
Maar het allerbelangrijkste is een beetje zout want dat geeft de peertjes een heerlijke diep zoete smaak.
Dat ga ik zeker de volgende keer uitproberen, bedankt voor de tip!
My Family Loved it. I am definitely sharing Guys, Thanks For sharing this Great Recipe. this recipe and this website with my friend. Hope they also love it. Thank you again for sharing such a great recipe.