Stoofpeertjes uit de crock-pot slowcooker

Stoofpeertjes uit de slowcooker

8 reacties

Al een tijdje liep ik te denken over een slowcooker en afgelopen week besloot ik er toch maar eens eentje aan te schaffen.

Omdat we maar met z’n tweetjes zijn en mijn keuken al aardig vol begint te raken, koos ik voor het kleinste model van Crock-pot.

Natuurlijk moest de slowcooker zo snel mogelijk getest worden. Als eerste maakte ik stoofpeertjes. Ik was wel even benieuwd of ik er een kilo stoofpeertjes in zou krijgen, maar dat ging prima.

Het resultaat is erg lekker. De peertjes zijn mooi dieprood en zacht, maar nog wel een beetje stevig.

Stoofpeertjes uit de crock-pot slowcooker

Stoofpeertjes uit de slowcooker

4.2 van 40 stemmen

Ingrediënten

 • 1 kg Gieser Wildeman stoofperen
 • 750 ml zoete rode wijn of rode druivensap
 • 100 gr fijne kristalsuiker
 • 10 gr (zelfgemaakte) vanillesuiker
 • 2 steranijs
 • 2 reepjes schil van een biologische citroen
 • 1 kaneelstokje
 • 1 laurierblaadje
 • mespuntje gemalen kruidnagel

Instructies
 

 • Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis, ik gebruik hiervoor een meloenbolletjeslepel. Was de gehalveerde peren en leg ze in de slowcooker.
 • Giet de wijn met de suiker, vanillesuiker, steranijs, citroenschil, kaneelstokje, laurierblaadje en de kruidnagel in een pannetje en breng de wijn aan de kook. Laat de wijn een paar minuutjes doorkoken zodat de alcohol meteen wat verdampt.
 • Giet de wijn met specerijen bij de stoofperen en zet de slowcooker 30 minuten op de hoogste stand.
 • Zet de slowcooker daarna op de laagste stand en laat ze nog 7,5 uur garen.
 • Verwijder het kaneelstokje, laurierblaadje, citroenschil en de steranijs. Schep de stoofpeertjes in een schaal en giet het vocht in een pannetje. 
 • Laat het vocht in 10 minuten op middelhoog vuur indikken tot een mooie siroop. Gebruik eventueel wat maizena om de siroop iets dikker te maken.
 • Serveer de peertjes met de siroop.

Notities

 • Gebruik wat meer of minder suiker afhankelijk van welke wijn je hebt. Normaal gesproken vind ik Sangria erg lekker om te gebruiken, dan gebruik ik minder suiker.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Stoofpeertjes uit de crock-pot slowcooker

8 Reacties

 1. Glühwein is ook een optie…

 2. Ik kook de stoofpeertjes altijd zonder wijn of andere ingredienten maar doe er wel suiker in.
  Maar het allerbelangrijkste is een beetje zout want dat geeft de peertjes een heerlijke diep zoete smaak.

 3. My Family Loved it. I am definitely sharing Guys, Thanks For sharing this Great Recipe. this recipe and this website with my friend. Hope they also love it. Thank you again for sharing such a great recipe.

 4. Hoi Mariëlle!

  Dit is het 1e recept wat ‘klopt’ in mijn beleving. Maar na veel lezen, realiseert ik dat mijn slowcooker echt slow is zeg maar. Eerst kookte ik ze zo zacht dat ik ze niet meer aan kon raken zonder te beschadigen. Dat is jammer.

  Ik gebruik ook geen wijn, alleen water, suiker, kaneelstokje, laurierblad en steranijs. Vroeger deed ik er ook kruidnagel bij maar dat is te veel pit voor ons. Maar het bovengenoemde zout, lijkt me geen slecht plan. De kruiden doe ik in een groot thee-ei. Wat ik zocht me scheel naar dit losse spul.

  We hebben 3 grote bomen, dus elke dag zet ik een pannetje, uh.. slowcookertje op. Zometeen ga ik ze inmaken en morgen voor de deur verkopen. Onze buurt smult er altijd van! Dat is het gemak van slowcooken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating