Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis, ik gebruik hiervoor een meloenbolletjeslepel. Was de gehalveerde peren en leg ze in de slowcooker.
Giet de wijn met de suiker, vanillesuiker, steranijs, citroenschil, kaneelstokje, laurierblaadje en de kruidnagel in een pannetje en breng de wijn aan de kook. Laat de wijn een paar minuutjes doorkoken zodat de alcohol meteen wat verdampt.
Giet de wijn met specerijen bij de stoofperen en zet de slowcooker 30 minuten op de hoogste stand.
Zet de slowcooker daarna op de laagste stand en laat ze nog 7,5 uur garen.
Verwijder het kaneelstokje, laurierblaadje, citroenschil en de steranijs. Schep de stoofpeertjes in een schaal en giet het vocht in een pannetje.
Laat het vocht in 10 minuten op middelhoog vuur indikken tot een mooie siroop. Gebruik eventueel wat maizena om de siroop iets dikker te maken.
Serveer de peertjes met de siroop.
Notities
Gebruik wat meer of minder suiker afhankelijk van welke wijn je hebt. Normaal gesproken vind ik Sangria erg lekker om te gebruiken, dan gebruik ik minder suiker.