Vind je gevulde muizen en kikkers te zoet, maar ben je wel dol op van die marsepeinen staafjes met chocolade? Dan zijn deze met marsepein gevulde muizen iets voor jou!
Met marsepein gevulde muizen voor Sinterklaas
Hoe schattig zijn deze met marsepein gevulde muizen voor Sinterklaas? En ze zijn echt niet gigantisch moeilijk om te maken. Je maakt ze namelijk gemakkelijk zelf met een chocolademal, wat getempereerde chocolade en zelfgemaakte marsepein. Voor de mal gebruikte ik chocolademal CW1193 van Chocolate world. Natuurlijk kun je ook een andere mal met andere vormpjes gebruiken als je dat leuk vindt.
Chocolade tempereren
Voor chocolade met een mooie glans, goede knapperigheid als je het doorbijt en mooie stolling is het belangrijk om chocolade te tempereren. Dit kan op verschillende manieren, zoals in de magnetron, chocoladesmelter, met behulp van een marmeren plaat of au-bain-marie. Zelf doe ik het altijd au-bain-marie, dat is rustig smelten in een kom op een pannetje met heet water. In het recept leg ik je uit hoe je dat precies doet.
Zelf bonbons maken
De smaak te pakken gekregen? Probeer dan ook eens andere bonbons te maken, zoals bonbons van witte chocolade met pralinévulling.
Met marsepein gevulde muizen
Keukenbenodigdheden
- Chocolate world chocoladevorm CW1193 of een andere chocoladevorm maar keuze
- keukenthermometer
- paletmes
Ingrediënten
- 375 gr pure chocolade callets
- wat zelfgemaakte marsepein
Instructies
- Vul een kookpan met een laagje water en breng het water aan de kook. Laat het water zachtjes koken.
- Doe 335 gram van de pure chocolade callets in een ruime kom en zet de kom op de pan met het zachtjes kokende water.
- Smelt de callets au bain marie tot 45 graden.
- Haal de kom van de pan en laat de chocolade afkoelen tot 38 graden.
- Roer de overige 40 gram van de pure chocolade callets erdoor tot ze zijn gesmolten en de gesmolten chocolade een temperatuur van 31-32 graden heeft.
- Giet de gesmolten chocolade in de holletjes van de chocoladevorm en strijk de overtollige chocolade weg met een paletmes. Laat de chocoladevorm een paar keer tikken op het aanrecht, zodat er bovenop luchtbelletjes verschijnen. Hierdoor zullen er straks aan de bovenkant van de muizen geen luchtbelletjes te zien zijn.
- Hou de chocoladevorm boven de kom (waar de chocolade in zat) en keer de chocolade vorm om, laat de overtollige chocolade eruit lopen.
- Laat de chocoladevorm een paar minuten op z’n kop liggen. En strijk nogmaals af met een paletmes.
- Leg de chocoladevorm 10 minuten in de koelkast.
- Vul de muizen met de zelfgemaakte marsepein. Zorg dat er een dun randje overblijft aan de bovenkant.
- Smelt de overgebleven pure chocolade opnieuw.
- Giet de gesmolten chocolade over de chocoladevorm en strijk af met een paletmes.
- Leg de chocoladevorm weer 10 minuten in de koelkast en controleer of se chocolade goed is uitgehard.
- Tik de chocolademal zachtjes op het aanrecht tot de muizen eruit vallen.
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.
Hallo Mariëlle. ik zou dit ook wel willen maken in het recept schrijf je pure chocolade en bij de ingrediënten schrijf je witte chocolade. en hoe maak je zelf marsepein en waar kan ik de muizen mal kopen. het lijkt mij heel; leuk om dit te proberen. groetjes Alda
Hallo Alda, dit is intussen aangepast Het linkje naar de zelfgemaakte marsepein en de muizenmal staat in de tekst boven het recept, ik zal het ook voor de duidelijkheid in het recept vermelden. De mal is o.a. ook te bestellen bij bouwhuis.