Vul een kookpan met een laagje water en breng het water aan de kook. Laat het water zachtjes koken.
Doe 335 gram van de pure chocolade callets in een ruime kom en zet de kom op de pan met het zachtjes kokende water.
Smelt de callets au bain marie tot 45 graden.
Haal de kom van de pan en laat de chocolade afkoelen tot 38 graden.
Roer de overige 40 gram van de pure chocolade callets erdoor tot ze zijn gesmolten en de gesmolten chocolade een temperatuur van 31-32 graden heeft.
Giet de gesmolten chocolade in de holletjes van de chocoladevorm en strijk de overtollige chocolade weg met een paletmes. Laat de chocoladevorm een paar keer tikken op het aanrecht, zodat er bovenop luchtbelletjes verschijnen. Hierdoor zullen er straks aan de bovenkant van de muizen geen luchtbelletjes te zien zijn.
Hou de chocoladevorm boven de kom (waar de chocolade in zat) en keer de chocolade vorm om, laat de overtollige chocolade eruit lopen.
Laat de chocoladevorm een paar minuten op z’n kop liggen. En strijk nogmaals af met een paletmes.
Leg de chocoladevorm 10 minuten in de koelkast.
Vul de muizen met de zelfgemaakte marsepein. Zorg dat er een dun randje overblijft aan de bovenkant.
Smelt de overgebleven pure chocolade opnieuw.
Giet de gesmolten chocolade over de chocoladevorm en strijk af met een paletmes.
Leg de chocoladevorm weer 10 minuten in de koelkast en controleer of se chocolade goed is uitgehard.
Tik de chocolademal zachtjes op het aanrecht tot de muizen eruit vallen.