Een perfect soepje als voorgerecht bij het Kerstdiner
Bereidingstijd30 minutenminuten
Gang: Voorgerecht
Trefwoord: Kerst
Porties: 4personen
Keukenbenodigdheden
2 kookpannen
fijne zeef
Ingrediënten
Tomatenbouillon
750mlwater
1runderbouillonblokje
200gramtomaten polpaik gebruik deze altijd van het merk Mutti, o.a. verkrijgbaar bij AH
1eltomatenpuree
1kleine uiin kwarten gesneden
2teentjesknoflookgeplet
4zongedroogde tomaten
2laurierblaadjes
1tlgedroogde tijm
snufjechilivlokken
versgemalen zout en peper
olijfolie
Gehaktballetjes
250grhoh gehakt
1tlItaliaanse kruiden
1elversgehakte peterselie
snuf chilipoeder
versgemalen zout en peper
1elpaneermeel
Verder nodig
500mlwater
1runderbouillonblokje
wat verse peterselie
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime kookpan.
Voeg de in kwarten gesneden ui, geplette teentjes knoflook, zongedroogde tomaten en tomatenpuree toe en bak 2 minuten zachtjes aan.
Voeg het water, tomaten polpa, runderbouillonblokje, lekker wat versgemalen peper, snuf zout, snufje chilivlokken, tijm en de laurierblaadjes toe en roer goed door.
Laat de tomatenbouillon 20 minuten zachtjes doorkoken.
Doe ondertussen alle ingrediënten voor de gehaktballetjes bij elkaar in een kom en kneed goed door.
Draai kleine balletjes van het gehaktmengsel en kook deze 20 minuten in een aparte pan in 500 ml water met een opgelost runderbouillonblokje. Schep na een paar minuten koken het schuim eraf met een fijne zeef.
Leg een fijne zeef op een ruime kom en giet de tomatenbouillon er doorheen.
Verdeel de gekookte balletjes over de soepkommen en schep er de heldere soep overheen.