200grpure chocolade calletsof een fijngehakte chocoladereep
100grmelkchocolade calletsof een fijngehakte chocoladereep
70grboter op kamertemperatuur
musketzaad
Instructies
Klop de boter met een mixer tot de boter luchtig en licht van kleur is. Zet de boter even opzij.
Doe de pure chocolade callets in een hittebestendige kom en zet deze op een pan gevuld met een laagje water.
Breng het water zachtjes aan de kook en laat de chocolade in de kom zachtjes smelten. Roer af en toe door. Als je het precies wilt doen moet de chocolade een temperatuur van ca 45 graden bereikt hebben.
Haal de kom van de pan en voeg de melkchocolade callets toe. Roer goed door tot ook deze chocolade callets zijn gesmolten en het een mooi glad geheel is. De chocolade moet nu niet meer te heet zijn en ongeveer een temperatuur van 31 graden hebben.
Giet de gesmolten chocolade bij de boter en roer goed door tot een glad geheel.
Schep het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
Spuit ca 20 kleine kransjes op een vel bakpapier en strooi er wat musketzaad overheen. Laat de chocolade in ca. een uur goed uitharden.