Zelfgemaakte chocolade roomkransjes als cadeautje

Chocolade roomkransjes

0 reacties

Chocolade roomkransjes kun je bij de bakker kopen, maar ook heel makkelijk zelf maken. Dat is natuurlijk ook veel leuker en erg lekker, je hebt ze ook nog eens zo gemaakt.

Chocolade roomkransjes maken

Chocolade roomkransjes maak je heel gemakkelijk met slechts 2 ingrediënten: chocolade en roomboter. Verder is het leuk om ze af te werken met wat sprinkles, maar ook fijngehakte nootjes zijn bijvoorbeeld erg lekker. Heerlijk om te serveren bij de koffie of thee, maar ook bij een high tea. Voor dit recept gebruikte ik 2/3 deel pure chocolade en 1/3 deel melkchocolade, dat maakt ze net wat zachter van smaak dan alleen pure chocolade. Natuurlijk kun je ze ook alleen van pure chocolade of alleen van melkchocolade maken, net wat je lekker vindt.

Chocolade roomkransjes recept

Wat heb je verder nodig?

Om de chocolade roomkransjes mooi op te spuiten heb je een spuitzak en een gekarteld spuitmondje nodig. Ook is het handig om een keukenthermometer te hebben, zo kun je de temperatuur van de chocolade precies meten. Maar mocht je deze niet hebben dan kun je de chocolade ook prima op de gok smelten, met de juiste temperatuur zullen de kransjes wat mooier glanzen, maar de kransjes zullen er zeker niet minder om smaken.

Leuk eigengemaakt cadeautje

Verpak de chocolade roomkransjes ook eens in een mooi zakje met een strikje erom. Leuk om te geven in plaats van een kerstkaart of als klein cadeautje om mee te nemen als je op visite gaat. Ook leuk om ze in een mooie kerstbeker cadeau te geven.

Zelfgemaakte chocolade roomkransjes

Chocolade roomkransjes

No ratings yet
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Chocolade
Porties 20 stuks

Keukenbenodigdheden

 • spuitzak
 • gekarteld spuitmondje ik gebruikte nr. 12
 • keukenthermometer
 • vel bakpapier

Ingrediënten

 • 200 gr pure chocolade callets of een fijngehakte chocoladereep
 • 100 gr melkchocolade callets of een fijngehakte chocoladereep
 • 70 gr boter op kamertemperatuur
 • musketzaad

Instructies
 

 • Klop de boter met een mixer tot de boter luchtig en licht van kleur is. Zet de boter even opzij.
 • Doe de pure chocolade callets in een hittebestendige kom en zet deze op een pan gevuld met een laagje water.
 • Breng het water zachtjes aan de kook en laat de chocolade in de kom zachtjes smelten. Roer af en toe door. Als je het precies wilt doen moet de chocolade een temperatuur van ca 45 graden bereikt hebben.
 • Haal de kom van de pan en voeg de melkchocolade callets toe. Roer goed door tot ook deze chocolade callets zijn gesmolten en het een mooi glad geheel is. De chocolade moet nu niet meer te heet zijn en ongeveer een temperatuur van 31 graden hebben.
 • Giet de gesmolten chocolade bij de boter en roer goed door tot een glad geheel.
 • Schep het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
 • Spuit ca 20 kleine kransjes op een vel bakpapier en strooi er wat musketzaad overheen. Laat de chocolade in ca. een uur goed uitharden.
Trefwoord Kerst
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Zelf chocolade roomkransjes maken

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Recept zelfgemaakte roomkransjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating