De Hollandse garnalencocktail, een populair en klassiek voorgerecht bestaande uit Hollandse garnalen, wat frisse sla en cocktailsaus.
Hollandse garnalencocktail met zelfgemaakte cocktailsaus
Hoe feestelijk maar ook supergemakkelijk en snel om te maken is een garnalencocktail? Een echte klassieker. Natuurlijk wel met zelfgemaakte cocktailsaus, dat is het allerlekkerst. De cocktailsaus maak je ook supersnel met wat ingrediënten welke je misschien wel standaard in huis hebt. Wil je wat meer pit voeg dan eens wat tabasco toe. De cocktailsaus kun je prima een dag van tevoren maken en in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. De garnalencocktail kun je het beste vlak voor het serveren pas maken, anders wordt de ijssla slap.
Welke garnalen gebruik je voor een klassieke garnalencocktail?
Zoals de naam van dit recept al aangeeft gebruik je voor een klassieke garnalencocktail Hollandse garnalen. Ook wel de grijze garnaal of Noordzee garnaal. Dat vind ik zelf ook de allerlekkerste garnalen in een garnalencocktail. Maar wil je eens iets anders dan zou je ook rivierkreeftjes kunnen nemen, of gamba’s.
Variëren met een garnalencocktail
De klassieke garnalencocktail bestaat uit slechts enkele ingrediënten, zoals wat sla, garnalen en cocktailsaus. Wil je eens variëren dan kun je ook eens wat blokjes komkommer, avocado en mango toe kunnen voegen.
Hollandse garnalencocktail
Ingrediënten
Cocktailsaus
- 3 el mayonaise
- 1 el tomatenketchup
- 1 el zure room
- kneepje citroensap
- snufje cayennepeper
- snufje paprikapoeder
- snufje fijngemalen witte peper
- snufje zout
Verder nodig
- 100 gr Hollandse garnalen
- wat fijngesneden ijsbergsla
- wat tuinkers
- snufje paprikapoeder
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de cocktailsaus bij elkaar in een kommetje en roer goed door elkaar.
- Verdeel wat ijsbergsla over mooie cocktailglazen.
- Verdeel de Hollandse garnalen er overheen.
- Schep er de cocktailsaus overheen en bestrooi met wat paprikapoeder.
- Strooi er wat tuinkers overheen.
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.