Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Italiaanse zachte Amaretti koekjes
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
18
minuten
minuten
Gang:
Koekjes
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
Glutenvrij
Porties:
22
stuks
calorieën:
112
kcal
Keukenbenodigdheden
mixer
Ingrediënten
250
g
amandelmeel
150
g
fijne kristalsuiker
+ een beetje extra
60
g
eiwit
snufje
zout
2
tl
amandelextract
22
blanke amandelen
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
Doe de eiwitten met het snufje zout in een kom en klop ze goed stijf met een mixer. Voeg tegen het einde het amandelextract toe.
Doe het amandelmeel met 150 gr fijne kristalsuiker in een andere kom en meng door elkaar.
Voeg het opgeklopte eiwit toe en meng het geheel al omscheppend goed door elkaar. Ga niet langer door dan nodig.
Draai losjes bolletjes van 25 gr per stuk van het deeg.
Doe wat fijne kristalsuiker in een kommetje en rol de bolletjes deeg erdoor.
Leg de bolletjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de blanke amandelen er zachtjes in.
Bak de Amaretti koekjes in 18 minuten gaar. Aan de onderkant zullen ze goudbruin gekleurd zijn en de bovenkant blijft licht van kleur.
Laat de Amaretti koekjes helemaal afkoelen op de bakplaat. Ze zullen dan ook nog wat verder uitharden aan de buitenkant.
Nutrition
Energie:
112
kcal
|
Koolhydraten:
7.5
g
|
Eiwit:
3.6
g
|
Vet:
7.2
g
|
Verzadigd vet:
0.5
g
|
Zout:
0.01
mg
|
Vezels:
1.3
g