60grLonka fudge caramel & zeezoutin kleine blokjes gesneden
25grcacaopoeder
8grvanillesuiker
5grbakpoeder
snufjezout
Topping
60grpure chocolade
3stuksLonka fudge caramel & zeezoutin kleine blokjes gesneden
watvlokken zeezout
Instructies
Muffins bakken
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven en- en onderwarmte).
Zeef de patentbloem, met cacaopoeder en bakpoeder boven een kom. Voeg het zout toe en meng het geheel door elkaar.
Doe het ei met de fijne kristalsuiker en vanillesuiker in een andere kom en klop met een handmixer tot het geheel licht van kleur en luchtig ziet.
Voeg de helft van het droge mengsel toe en spatel het geheel met een siliconen spatel door.
Voeg de helft van de melk toe en spatel nogmaals door.
Herhaal de vorige twee stappen met de rest van het droge mengsel en de melk.
Voeg de gesmolten boter toe en spatel nogmaals goed door.
Voeg de grofgehakte chocolade en blokjes fudge toe en spatel nogmaals door.
Leg de papieren vormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag over de papieren vormpjes.
Schuif het geheel in de oven en bak de chocolademuffins in 35 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of ze goed gaar zijn. Wanneer je deze erin steekt moet deze er droog uit komen.
Haal de chocolademuffins uit de muffinvorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Topping
Smelt 50 gram van de pure chocolade au-bain-marie of in de magnetron en roer de overige 10 gram erdoor.
Verdeel de gesmolten chocolade over de chocolademuffins en verdeel er wat blokjes fudgje overheen. Strooi er ook wat vlokken zeezout overheen.
Notities
Deze muffins bakte ik in tulpvormige papieren vormpjes, hier kun je mooie grote "Bakery style" muffins in bakken. Heb je niet deze, maar wel gewone papieren vormpjes, verdeel het beslag dan over 6 vormpjes in plaats van 5. Hou dan ook een iets kortere baktijd van 30 minuten aan.