Chocolademuffins met fudge en zeezout

Chocolademuffins met fudge karamel & zeezout

0 reacties

Deze ietwat vochtige chocolademuffins gecombineerd met blokjes fudge karamel en wat vlokjes zeezout is een ultieme smaaksensatie. Perfect voor het ontbijt, brunch, als snack of gewoon wanneer je zin hebt in iets zoets.

Chocolademuffins bakken

Deze chocolademuffins zijn een ware traktatie. Want bijna iedereen houdt toch wel van chocolade? Ze zijn perfect voor iedere gelegenheid. De muffins zijn voor zowel de ervaren als de beginnende thuisbakker goed te maken. Wanneer je regelmatig bakt zul je de meeste ingrediënten voor deze chocolademuffins ook wel in je kastje hebben staan. Deze muffins bakte ik in tulpvormige papieren vormpjes, hier kun je mooie grote “Bakery style” muffins in bakken. Heb je niet deze, maar wel gewone papieren vormpjes, verdeel het beslag dan over 6 vormpjes in plaats van 5. Hou dan ook een iets kortere baktijd van 30 minuten aan.

Chocolademuffins

Tips voor het bakken van perfecte chocolademuffins

Voor het bakken van perfecte chocolademuffins is het belangrijk om ze niet langer te bakken dan nodig, droge chocolademuffins zijn namelijk niet lekker. Het lekkerst is het al ze smeuïg zijn. Spatel het beslag ook niet te lang door, hier krijg je taaie muffins van.

Lekker variëren

Wil je oppassen met zout? Gebruik dan de gewone karamel fudge zonder zout. Ook kun je eens een snufje kaneel of nootmuskaat toevoegen, dit geeft een lekkere warme en kruidige smaak aan de chocolademuffins.

Chocolademuffins met fudge en zeezout

Chocolademuffins met fudge karamel & zeezout

No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Gebak
Porties 5 stuks

Keukenbenodigdheden

Ingrediënten

Muffinsbeslag

  • 1 ei
  • 95 gr fijne kristalsuiker
  • 90 gr gesmolten boter afgekoeld
  • 90 ml melk
  • 80 gr pure chocolade grof gehakt
  • 65 gr patentbloem
  • 60 gr Lonka fudge caramel & zeezout in kleine blokjes gesneden
  • 25 gr cacaopoeder
  • 8 gr vanillesuiker
  • 5 gr bakpoeder
  • snufje zout

Topping

  • 60 gr pure chocolade
  • 3 stuks Lonka fudge caramel & zeezout in kleine blokjes gesneden
  • wat vlokken zeezout

Instructies
 

Muffins bakken

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (boven en- en onderwarmte).
  • Zeef de patentbloem, met cacaopoeder en bakpoeder boven een kom. Voeg het zout toe en meng het geheel door elkaar.
  • Doe het ei met de fijne kristalsuiker en vanillesuiker in een andere kom en klop met een handmixer tot het geheel licht van kleur en luchtig ziet.
  • Voeg de helft van het droge mengsel toe en spatel het geheel met een siliconen spatel door.
  • Voeg de helft van de melk toe en spatel nogmaals door.
  • Herhaal de vorige twee stappen met de rest van het droge mengsel en de melk.
  • Voeg de gesmolten boter toe en spatel nogmaals goed door.
  • Voeg de grofgehakte chocolade en blokjes fudge toe en spatel nogmaals door.
  • Leg de papieren vormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag over de papieren vormpjes.
  • Schuif het geheel in de oven en bak de chocolademuffins in 35 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of ze goed gaar zijn. Wanneer je deze erin steekt moet deze er droog uit komen.
  • Haal de chocolademuffins uit de muffinvorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Topping

  • Smelt 50 gram van de pure chocolade au-bain-marie of in de magnetron en roer de overige 10 gram erdoor.
  • Verdeel de gesmolten chocolade over de chocolademuffins en verdeel er wat blokjes fudgje overheen. Strooi er ook wat vlokken zeezout overheen.

Notities

Deze muffins bakte ik in tulpvormige papieren vormpjes, hier kun je mooie grote “Bakery style” muffins in bakken. Heb je niet deze, maar wel gewone papieren vormpjes, verdeel het beslag dan over 6 vormpjes in plaats van 5. Hou dan ook een iets kortere baktijd van 30 minuten aan.

Indicatie voedingswaarden per portie

Energie: 522kcal | Koolhydraten: 56g | Eiwit: 6.2g | Vet: 29.2g | Verzadigd vet: 19g | Zout: 78mg | Vezels: 4.2g | Suiker: 20.6g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Chocolademuffins recept

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Chocolademuffins recept met fudge en zeezout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating