Met dit recept maak je de lekkerste gevulde eieren met een Italiaanse twist
Bereidingstijd20 minutenminuten
Gang: Borrelhapje
Trefwoord: Pasen
Porties: 8stuks
calorieën: 83kcal
Keukenbenodigdheden
fijne zeef
Ingrediënten
4eieren
1zongedroogde tomaat
0,5elpijnboompittengeroosterd in een droge koekenpan
Vulling
2elmayonaise
10grfijngeraspte parmezaanse kaas
1tlItaliaanse kruiden
0,5tlpaprikapoeder
0,25tlbalsamico
snufjeknoflookpoeder
snuf zout
snuf fijngemalen witte peper
Instructies
Kook de eieren in 9 minuten hard.
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water.
Pel de eieren en halveer ze in de lengte.
Wip de eidooiers eruit en leg ze in de zeef. Leg de eiwitten in een kom met water.
Houd de zeef boven een kom en druk de eidooiers met behulp van de achterkant van een lepel door de zeef.
Voeg de ingrediënten voor de vulling toe en roer goed door.
Leg de eiwitten met de snijkant naar beneden op een velletje keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken.
Doe de vulling in een spuitzak. Draai de eitwitten om en spuit de vulling erin. Als je geen spuitzak hebt kun je de vulling ook met behulp van 2 theelepeltjes in de eitjes doen.
Top ieder gevuld ei af met een stukje zongedroogde tomaat en wat pijnboompitjes. Strooi er nog wat paprikapoeder en Italiaanse kruiden overheen.