Gevulde eieren Italiaans

Gevulde eieren met een Italiaanse twist

0 reacties

Een ware smaakexplosie zijn deze heerlijke gevulde eieren met een Italiaanse twist. Met deze gevulde eieren zul je zeker indruk maken bij je gasten.

Een Italiaanse draai geven aan gevulde eieren

Een gevuld eitje doet het eigenlijk altijd wel goed bij de borrel of de Paasbrunch. Deze gevulde eieren met een Italiaanse twist hebben net iets meer. De eitjes zijn gevuld met diverse smaakmakers zoals paprikapoeder, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, balsamico en wat fijngetrapte parmezaan. De eitjes worden afgetopt met een stukje zongedroogde tomaat en pijnboompitjes.

Gevulde eieren maken met een Italiaanse twist

Het perfecte gevulde eitje maken

Van Rudolph van Veen leerde ik vorig jaar bij een workshop wat geheimpjes voor het perfecte gevulde ei. Zo drukt Rudolph de eidooiers door een fijne zeef i.p.v. dat hij ze fijnprakt met een vork. Dit zorgt voor een hele fijne structuur van de vulling. En dat maakt het gevulde eitje nog lekkerder.

Meer recepten voor gevulde eieren

Op zoek naar meer variaties voor gevulde eieren? Probeer dan ook deze eens:

Gevulde eieren met avocado

Gevulde eieren met truffel

Gevulde eieren Italiaans

Gevulde eieren met een Italiaanse twist

Met dit recept maak je de lekkerste gevulde eieren met een Italiaanse twist
No ratings yet
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 8 stuks

Keukenbenodigdheden

  • fijne zeef

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 zongedroogde tomaat
  • 0,5 el pijnboompitten geroosterd in een droge koekenpan

Vulling

  • 2 el mayonaise
  • 10 gr fijngeraspte parmezaanse kaas
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,25 tl balsamico
  • snufje knoflookpoeder
  • snuf zout
  • snuf fijngemalen witte peper

Instructies
 

  • Kook de eieren in 9 minuten hard.
  • Laat de eieren schrikken onder koud stromend water.
  • Pel de eieren en halveer ze in de lengte.
  • Wip de eidooiers eruit en leg ze in de zeef. Leg de eiwitten in een kom met water.
  • Houd de zeef boven een kom en druk de eidooiers met behulp van de achterkant van een lepel door de zeef.
  • Voeg de ingrediënten voor de vulling toe en roer goed door.
  • Leg de eiwitten met de snijkant naar beneden op een velletje keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken.
  • Doe de vulling in een spuitzak. Draai de eitwitten om en spuit de vulling erin. Als je geen spuitzak hebt kun je de vulling ook met behulp van 2 theelepeltjes in de eitjes doen.
  • Top ieder gevuld ei af met een stukje zongedroogde tomaat en wat pijnboompitjes. Strooi er nog wat paprikapoeder en Italiaanse kruiden overheen.

Indicatie voedingswaarden per portie

Energie: 83kcal | Koolhydraten: 1.2g | Eiwit: 4.2g | Vet: 6.9g | Verzadigd vet: 1.2g | Vezels: 0.2g
Trefwoord Pasen
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Gevulde eieren met een Italiaanse twist

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Gevuld eieren met een Italiaanse twist maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating