Het is bijna Pasen! Ben jij nog op zoek naar een lekker bakrecept, wat dacht je van deze brownies? Je hebt ze zo gemaakt en naast dat ze er leuk uit zien zijn ze ook nog eens erg lekker!
Perfecte brownies bakken
De perfecte brownies zijn voor iedereen anders. Maar welke ik het allerlekkerste vind zijn de brownies van de Bijenkorf. Dit recept komt dicht in de buurt van deze heerlijke brownies. Ze zijn niet te dik, lekker smeuïg van binnen en van buiten een dun krokant laagje. Meestal maak ik ze met pecannoten erin. Dit keer verving ik de pecannoten voor wat bakvaste chocoladedruppels.
Brownies versieren
De brownies versierde ik met gehalveerde paaseitjes en paalstrooisels. Zo zien ze er meteen feestelijk en gezellig uit. Lekker voor bij de koffie, maar ook heerlijk als dessert of bij de paasbrunch.
Meer brownie recepten
Probeer ook deze brownies eens:
Basisrecept brownies met koffie
Brownies voor Pasen
Keukenbenodigdheden
- bakvorm van 20×25 cm of 18×28 cm
Ingrediënten
- 4 el espresso
- 135 gr pure chocolade
- 115 gr boter
- 215 gr fijne kristalsuiker
- 90 gr patentbloem
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
- 50 gr bakvaste chocoladedruppels
Topping
- 75 gr melkchocolade
- wat gehalveerde paaseitjes
- wat paasstrooisels ik gebruikte strooisels van Dr. Oetker
Instructies
Brownies bakken
- Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
- Smelt de chocolade met de boter in een pannetje op een laag pitje. Zorg dat het niet verbrand.
- Haal pan van de warmtebron en voeg de suiker toe, roer met een pollepel goed door.
- Voeg de bloem, het vanille extract en een snufje zout toe en meng goed door elkaar.
- Voeg de eieren toe en zorg dat de eieren helemaal zijn opgenomen in het mengsel.
- Voeg de espresso en bakveste chocoladedruppels toe en meng goed door elkaar.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
- Bak de brownies in 30 minuten gaar.
Topping
- Smelt de witte chocolade en drizzle het over de brownies.
- Versier de brownies met de gehalveerde paaseitjes en paasstrooisels.
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.