Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Brownies voor Pasen
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Gang:
Gebak
Trefwoord:
Pasen
Porties:
12
stuks
Keukenbenodigdheden
bakvorm van 20x25 cm of 18x28 cm
Ingrediënten
4
el
espresso
135
gr
pure chocolade
115
gr
boter
215
gr
fijne kristalsuiker
90
gr
patentbloem
2
eieren
1
tl
vanille extract
snufje
zout
50
gr
bakvaste chocoladedruppels
Topping
75
gr
melkchocolade
wat
gehalveerde paaseitjes
wat
paasstrooisels
ik gebruikte strooisels van Dr. Oetker
Instructies
Brownies bakken
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
Smelt de chocolade met de boter in een pannetje op een laag pitje. Zorg dat het niet verbrand.
Haal pan van de warmtebron en voeg de suiker toe, roer met een pollepel goed door.
Voeg de bloem, het vanille extract en een snufje zout toe en meng goed door elkaar.
Voeg de eieren toe en zorg dat de eieren helemaal zijn opgenomen in het mengsel.
Voeg de espresso en bakveste chocoladedruppels toe en meng goed door elkaar.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
Bak de brownies in 30 minuten gaar.
Topping
Smelt de witte chocolade en drizzle het over de brownies.
Versier de brownies met de gehalveerde paaseitjes en paasstrooisels.