Brownies met koffie

Een echte brownie hoort naar mijn idee super zacht en een beetje klef te zijn met een dun knapperig bovenlaagje. En dat zijn deze! De brownies bevatten een klein beetje versgezette espresso. Ook heerlijk om te eten bij een kopje espresso.

 

 

 

Brownies met espresso
Print recept
Brownies met espresso
Personen: 12 stuks
Ingrediënten
  • 4 el espresso
  • 135 gr pure chocolade (ik gebruikte druppels van Callebaut)
  • 115 gr boter
  • 215 gr rietsuiker
  • 90 gr patentbloem
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
  • 50 gr pecannoten grofgehakt
Verder nodig
  • bakvorm van 20x25 cm
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

  2. Smelt de chocolade met de boter au bain marie in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt.

  3. Haal de kom van de pan en voeg de suiker toe, roer met een pollepel goed door.

  4. Voeg de bloem, het vanille extract en een snufje zout toe en meng goed door elkaar.

  5. Voeg de eieren toe en zorg dat de eieren helemaal zijn opgenomen in het mengsel.

  6. Voeg de espresso en pecannoten toe en meng goed door elkaar.

  7. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.

  8. Bak de brownies in 30 minuten gaar.

 

Brownies met espresso

 Dit is een recept uit het artikel Foodpost: koffiebonen van Aroma Club.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *