Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Oma’s gehaktballen
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Hollands
Porties:
5
gehaktballen
Keukenbenodigdheden
Braadpan
Ingrediënten
Gehaktballen
500
gr
rundergehakt
1
ei
45
gr
paneermeel
30
gr
Limburgse mosterd
2
el
ketjap manis
2
tl
sambal oelek
1
tl
nootmuskaat
2
tl
paprikapoeder
1
tl
uienpoeder
1
el
versgehakte platte peterselie
versgemalen zout en peper
Verder nodig
30
gr
boter
200
ml
hete runderbouillon
1
el
ketjap manis
1
el
ketchup
Instructies
Doe alle ingrediënten voor de gehaktballen bij elkaar in een ruime kom.
Kneed het geheel goed door en draai 5 gehaktballen van gelijke grootte, ca 130 gram per stuk.
Smelt de boter in een ruime braadpan op een middelhoog pitje en braad de gehaktballen rondom aan.
Zet de warmtebron op een lager pitje en voeg de hete runderbouillon 1 el ketjap manis en 1 el ketchup toe. Roer voorzichtig door.
Leg het deksel op de braadpan en laat de gehaktballen in 45 minuten zachtjes sudderen.
Haal de gehaktballen uit de braadpan en zet de warmtebron iets hoger. Kook de jus al roerende nog een beetje in.