Oma's gehaktballen recept

Oma’s gehaktballen

Comments are Disabled

Oud-Hollandse gehaktballen, zoals oma ze maakte. Altijd lekker en het ultieme comfortfood. Oma’s gehaktballen zijn lekker bij de warme maaltijd, zoals een stamppotje, maar ook heerlijk op een broodje met wat mosterd.

Welk gehakt voor gehaktballen?

In dit recept gebruikte ik alleen rundergehakt, maar wil je de gehaktballen nog wat smeuïger dan kun je ook half-om-half gehakt gebruiken. Voor de allerlekkerste gehaktballen gebruik je het beste (biologisch) vers gehakt van slagerskwaliteit.

Le Creuset campagnard bloesem braadpan wit

Oma’s gehaktballen op smaak brengen

De gehaktballen breng ik op smaak met grove (Limburgse) mosterd, ketjap Manis, sambal oelek en wat specerijen. Een eitje maakt de gehaktballen lekker smeuïg en het paneermeel geeft ze binding. Serveer de gehaktballen met en lik mosterd en wat van de jus.

Meer nostalgische recepten

Hou jij ook zo van die nostalgische recepten? Probeer dan deze eens:

Tutti frutti

Wentelteefjes

Ouderwets draadjesvlees

Rijstebrij met rozijntjes

Oma's gehaktballen uit de braadpan

Oma’s gehaktballen

No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 5 gehaktballen

Keukenbenodigdheden

  • Braadpan

Ingrediënten

Gehaktballen

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 45 gr paneermeel
  • 30 gr Limburgse mosterd
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 el versgehakte platte peterselie
  • versgemalen zout en peper

Verder nodig

  • 30 gr boter
  • 200 ml hete runderbouillon
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el ketchup

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor de gehaktballen bij elkaar in een ruime kom.
  • Kneed het geheel goed door en draai 5 gehaktballen van gelijke grootte, ca 130 gram per stuk.
  • Smelt de boter in een ruime braadpan op een middelhoog pitje en braad de gehaktballen rondom aan.
  • Zet de warmtebron op een lager pitje en voeg de hete runderbouillon 1 el ketjap manis en 1 el ketchup toe. Roer voorzichtig door.
  • Leg het deksel op de braadpan en laat de gehaktballen in 45 minuten zachtjes sudderen.
  • Haal de gehaktballen uit de braadpan en zet de warmtebron iets hoger. Kook de jus al roerende nog een beetje in.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Oma's gehaktballen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Oma's gehaktballen zelf maken

Comments are closed.