Lekker en gezond snacken doe je met deze heerlijke geroosterde bloemkool bites. Zelfs als je niet zo van bloemkool houdt zul je ze waarschijnlijk wel lekker vinden.
Bloemkool bites maken
Om deze geroosterde bloemkool bites te maken heb je niet veel nodig. Uiteraard een bloemkool, wat olijfolie, kruiden en specerijen. Je maakt ze makkelijk en snel klaar en de oven doet de rest.
Welke saus eet je bij de bloemkool bites
Zelf vind ik de geroosterde bloemkool bites erg lekker met wat tomatenketchup, zoals de guilt free tomato ketchup welke ik laatst van Verstegen kreeg om te proberen. Maar je kunt natuurlijk variëren met een zelfgemaakte yoghurtdip, chilisaus of een andere saus die je lekker vindt.
Gezonde snack
Deze snack is gezond en vegetarisch. Weer eens wat anders dan bijvoorbeeld een bitterbal en je hebt meteen je portie groente binnen.
Geroosterde bloemkool bites
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 3 el olijfolie
- 0,5 tl grof zeezout
- versgemalen peper
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 0,5 tl knoflookpoeder
- 2 el Italiaanse kruiden
- 0,5 tl kerriepoeder
Instructies
- Verwarm de overn voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
- Snij de bloemkool in roosjes.
- Doe de overige ingrediënten bij elkaar in een kom en roer door elkaar. Schep de bloemkoolroosjes er doorheen, zodat ze allemaal bedekt zijn met een dun laagje van het mengsel.
- Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 30 minuten in de voorverwarmde oven, draai ze tussendoor een keer om.
- Serveer ze warm of koud met wat ketchup.
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.