Aardappelsalade

7 comments

Lekker bij de barbecue, zelfgemaakte aardappelsalade.

Niet moeilijk om te maken en erg lekker! Deze salade kun je prima de ochtend van tevoren maken, dan kunnen de smaken ook nog eens goed intrekken.

Aardappelsalade

3.8 van 30 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 650 gr geschilde vastkokende aardappels
  • 1 middelgrote augurk fijngesneden
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 3 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 tl grove mosterd
  • 1,5 el versgehakte peterselie
  • 1 el versgehakte bieslook
  • snufje kerriepoeder
  • versgemalen zout en peper

Instructies
 

  • Snij de geschilde aardappels in plakjes van ca 5 mm dikte.
  • Spoel de aardappelschijfjes af onder de kraan en kook ze gaar in water met wat zout.
  • Giet de aadappelschijfjes voorzichtig af laat ze goed uitlekken en afkoelen in een zeef.
  • Meng de mayonaise, Griekse yoghurt, het fijngesneden augurkje, peterselie, bieslook, het sjalotje en de mosterd door elkaar.
  • Schep de afgekoelde aardappelschijfjes er voorzichtig doorheen.
  • Breng het geheel verder op smaak met water versgemalen zout en lekker veel peper.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

7 Comments

  1. Dit lijkt heel erg op mijn recept. Heb ik ooit uit het Kook Ook Kookboek gehaald. Wij eten het ook wel met wat vleeswaren, rosbief, lekkere ham, salami. Tomaatje, komkommer, augurk, gekookt ei. Gewoon wat je er lekker bij vind. Inderdaad heerlijk bij warm weer

  2. Heerlijk recept!

  3. Ytze strous

    Hoe lang moeten die aardappelschijfjes koken. Ze moeten neem ik aan niet te gaar zijn

    • Mariëlle in de Keuken

      Ze moeten net gaar zijn, dus nog een beetje stevig. Een precieze tijd is niet te noemen daarom, ligt aan de dikte, soort aardappel, hoe hoog de warmtebron staat, etc.

      • Karin Veldt

        Je kookt de geschilde aardappels in 2 of 3 stukken gesneden. zodat je er later mooie schijfjes van kunt maken. Prik met een vork of ze gaar zijn 0ngeveeer 10-14 min. Dan laat goed afkoelen en snij dan in schijfjes. Vastkokend, dat is belangrijk want die blijven mooi heel, andere worden kruimig. Ik weet niet of je ook aardappelschijfjes kant en klaar kunt koken.

  4. Dank voor dit recept. Ik heb het gemaakt voor 25 personen bij een BBQ. Daarvoor heb je 4 kg aardappels nodig! Het was een flinke klus met zulke hoeveelheden maar het resultaat was heerlijk. Groot succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating