Aardappelsalade

Lekker bij de barbecue, zelfgemaakte aardappelsalade.

Niet moeilijk om te maken en erg lekker! Deze salade kun je prima de ochtend van tevoren maken, dan kunnen de smaken ook nog eens goed intrekken.

 

 

Print recept
Aardappelsalade
Ingrediënten
  • 650 gr geschilde vastkokende aardappels
  • 1 middelgrote augurk fijngesneden
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 3 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 tl grove mosterd
  • 1,5 el versgehakte peterselie
  • 1 el versgehakte bieslook
  • snufje kerriepoeder
  • versgemalen zout en peper
Bereidingswijze
  1. Snij de geschilde aardappels in plakjes van ca 5 mm dikte.
  2. Spoel de aardappelschijfjes af onder de kraan en kook ze gaar in water met wat zout.

  3. Giet de aadappelschijfjes voorzichtig af laat ze goed uitlekken en afkoelen in een zeef.

  4. Meng de mayonaise, Griekse yoghurt, het fijngesneden augurkje, peterselie, bieslook, het sjalotje en de mosterd door elkaar.

  5. Schep de afgekoelde aardappelschijfjes er voorzichtig doorheen.
  6. Breng het geheel verder op smaak met water versgemalen zout en lekker veel peper.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *