Op zoek naar een lekker en makkelijk stamppotje voor de lente? Dan is deze raapstelenstamppot met brie misschien iets voor jou.
Wat zijn raapstelen
Raapstelen, ook wel keeltjes genoemd, zijn een heerlijke frisse voorjaarsgroente. Raapstelen kun je rauw verwerken in een stamppot, net als bij voorbeeld stamppot rauwe andijvie. Maar ze zijn ook goed te roerbakken, koken of stoven. De raapstelen smaken ligt pittig.
Wanneer zijn raapstelen verkrijgbaar?
Raapstelen zijn verkrijgbaar in de periode maart tot en met mei. Raapstelen komen vrijwel altijd uit Nederland. Verse raapstelen zijn het lekkerst om direct te eten, maar je kunt ze tot 2 dagen goed houden in de koelkast.
Raapstelenstamppot maken
Deze raapstelenstammpot, ook wel deeltjesstamppot, maakte ik extra lekker met wat extra ingrediënten. Zoals een appel, walnoten, brie en zongedroogde tomaten.
Raapstelenstamppot met brie
Ingrediënten
- 250 gr raapstelen
- 500 gr geschilde aardappelen in stukken gesneden
- 1 groene appel in blokjes gesneden
- 50 gr walnoten grof gehakt
- 100 gr brie in blokjes gesneden
- 50 gr zongedroogde tomaten in stukjes gesneden
- klontje boter
- scheutje melk
- 1 tl mosterd
- versgemalen zout en peper
Instructies
- Kook de aardappelen gaar in ca 15 minuten.
- Snijd eventuele wortels van de raapstelen af en spoel ze goed schoon. Snijd ze vervolgens in stukken.
- Giet de aardappelen af en pureer ze met een stamper.
- Voeg de raapstelen toe en roer met een pollepel goed door. Zet de pan op een laag pitje en warm al roerend nog even goed door, zodat de raapstelen iets slinken.
- Roer met een pollepel een klontje boter, scheutje melk, mosterd, blokjes appel, grof gehakte walnoten en wat versgemalen zout en peper erdoor.
- Voeg de blokjes brie en stukjes zongedroogde tomaten toe en meng voorzichtig door elkaar.
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.