Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.28
van
11
stemmen
Stoofpotje kip Hawaï
Ingrediënten
350
gr
kippendijenfilet
1/2
verse ananas
in blokjes
1
rode
paprika
in reepjes
1
groene
paprika
in reepjes
1
rode ui
in halve ringetjes
1
teentje
knoflook
fijngehakt
1,5
el
soyasaus
100
ml
kippenbouillon
1,5
el
gembersiroop
1/2
el
witte wijnazijn
1
el
tomatenpuree
versgemalen zout en peper
2
el
maizena
olijfolie
eventueel wat verhakte peterselie
Instructies
Slowcooker
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de rode ui met de knoflook aan tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de kip toe en bak even aan.
Voeg de paprika en de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Voeg de kippenbouillon, sojasaus, gembersiroop, witte wijnazijn en wat versgemalen zout en peper toe en meng door elkaar.
Laat een minuutje zachtjes pruttelen en giet het geheel in de slowcooker.
Laat het geheel 2,5 uur op de laagste stand stoven met het deksel op de slowcooker.
Maak de maizena aan met 2 el water en giet het papje in de slowcooker. Voeg ook de blokjes ananas toe en meng het geheel goed door elkaar.
Laat het geheel nog een half uurtje stoven en ietjes indikken op de hoogste stand, met het deksel van de slowcooker.
Serveer het stoofpotje met wat rijst en bestrooi het geheel eventueel met wat versgehakte peterselie.
Braadpan
Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en fruit hierin de rode ui met de knoflook aan tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de kip toe en bak even aan.
Voeg de paprika en de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Voeg de kippenbouillon, sojasaus, gembersiroop, witte wijnazijn en wat versgemalen zout en peper toe en meng door elkaar.
Laat het geheel een uurtje op een laag pitje stoven met het deksel op de pan.
Maak de maizena aan met 2 el water en giet het papje in de pan. Voeg ook de blokjes ananas toe en meng het geheel goed door elkaar.
Laat het geheel nog een half uurtje stoven en Ietjes indikken met het deksel van de pan.
Serveer het stoofpotje met wat rijst en bestrooi het geheel eventueel met wat versgehakte peterselie.