Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Mexicaanse ovenschotel
Porties:
3
-4 personen
Ingrediënten
500
gr
vastkokende aardappels
in schijfjes
300
gr
rundergehakt
200
gr
verse sperziebonen
1
ui
fijngesnipperd
1
teentje
knoflook
fijngehakt
1
rode puntpaprika
in stukjes
70
gr
mais
60
gr
kidney bonen
1
tl
tomatenpuree
versgemalen zout en peper
75
gr
geraspte kaas
eventueel wat versgehakte koriander
Kruidenmengsel
1/2
tl
knoflookpoeder
1/2
tl
uienpoeder
1/2
tl
gedroogde oregano
1,5
tl
komijn
1/2
tl
chilipoeder
1/2
tl
paprikapoeder
snufje cayenne
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Kook de boontjes en aardappelschijfjes in ca 8 minuten net gaar.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan, fruit hierin het uitje met de knoflook 5 minuutjes tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de uitgelekte boontjes en stukjes paprika toe en bak 3 minuutjes mee.
Voeg het gehakt en het kruidenmengsel toe en bak het gehakt rul en bruin.
Voeg de tomatenpuree, mais en kidneybonen toe en bak een minuutje mee. Breng het geheel verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Schep het geheel in een ovenschaal en leg de gekookte plakjes aardappel er dakpansgewijs overheen.
Strooi er tenslotte wat geraspte kaas overheen en zet de ovenschaal een half uur in de oven tot de kaas gesmolten is en mooi bruin is gekleurd.
Strooi er eventueel wat versgehakte koriander over.