Doe het water met de suiker en het citroensap in een pannetje en breng het water aan de kook, wacht tot de suiker is opgelost.
Voeg de cranberries toe en laat het geheel ca 10 minuten zachtjes pruttelen tot de canberries uit elkaar knappen.
Ga er even met een aardappelpureestamper doorheen en roer goed door.
Laat de compote helemaal afkoelen.
Gehaktballetjes
Roer de melk en het paneermeel in een kom door elkaar en laat even staan tot de melk is opgenomen.
Doe de overige ingrediënten voor de gehaktballetjes erbij en kneed het geheel goed door elkaar.
Draai er 18 gehaktballetjes van.
Verhit wat boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes gaar en bruin.
Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg de gehaktballetjes op een bord, dek het bord af met aluminiumfolie om ze warm te houden.
Giet het vet uit de koekenpan.
Roomsaus
Smelt de boter voor de roomsaus in de dezelfde koekenpan. Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar. Gaar de bloem in 2 minuten, onder constant roeren.
Voeg de helft van de runderbouillon toe en roer met een garde goed door elkaar, voeg daarna de rest van de runderbouillon toe. En laat de saus een paar minuten zachtjes pruttelen, tot het indikt.
Voeg de worcester sauce, mosterd, zout en peper en slagroom toe en roer goed door elkaar. Warm het geheel goed door.
Serveer de gehaktballetjes met de roomsaus, patat en cranberry compote.