Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
3
stemmen
Banana bread van Chef Joan van Coffeelicious
Ingrediƫnten
300
gr
bloem
150
gr
lichtbruine basterdsuiker
125
gr
boter
80
gr
yoghurt
3
bananen
fijngeprakt
2
eieren
op kamertemperatuur
1
tl
vanille extract of vanille pasta
1
tl
baking soda
1/2
tl
kaneel
1/4
tl
zout
Verder nodig
Cakevorm/broodvorm van ca 22 cm
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Mix de boter met de lichtbruine basterdsuiker tot het geheel romig, luchtig en licht van kleur ziet. Ik liet de mixer 10 minuutjes draaien.
Voeg een ei toe en klop door tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgende ei toe en klop weer door tot het ei volledig is opgenomen.
Voeg de yoghurt, geprakte bananen en de vanille toe. En klop goed door.
Zeef de bloem met de baking soda, kaneel en het zout. En voeg het geheel toe aan het botermengsel.
Klop nog een keer door tot alles goed gemengd is. Maar klop niet langer dan nodig.
Vet de bakvorm in met boter of bakspray en leg eventueel een velletje bakpapier erin, zodat je zeker weet dat de bananabread er straks goed uit komt.
Schep het mengsel in de bakvorm en bak de bananabread in 60 minuten gaar.