250grchampignonsschoongeveegd en in vieren gesneden
250grgemengde paddenstoelenschoongeveegd en in stukjes
2rode uienin kleine blokjes
3tenenknoflookfijngehakt
versgemalen zout en zwarte peper
2eieren
50grparmezaanse kaasfijngeraspt
150grpaneermeel
Extra nodig
ovenschaaltje
koekenpan
zeef
keukenmachine
satéprikkers
Instructies
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Rooster de pijnboompitten en cashewnoten in het ovenschaaltje in ca 8 minuten goudbruin in de oven en laat ze afkoelen.
Bereiding
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak alle paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend in ca 4 minuten goudbruin. Voeg de rode ui en knoflook toe en bak ze 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de paddenstoelenmix in een bolzeef, druk het vocht er goed uit en laat in de zeef uitlekken en afkoelen. Doe de afgekoelde paddenstoelenmix met de pijnboompiten en cashewnoten in een keukenmachine en maal ze fijn. Breng op smaak met zout en peper. Meng de eieren en Parmezaanse kaas erdoor.
Doe hier net genoeg paneermeel doorheen tot het mengsel er niet meer vochtig uit ziet. Laat het mengsel zeker 5 minuten staat, zodat het paneermeel vocht op kan opnemen. Als het mengsel alsnog nat is, kun je nog wat paneermeel toevoegen.
Verdeel het mengsel in vier gelijke porties en druk elke portie om een dikke satéprikker heen. Verwarm een koekenpan op laag vuur, giet er een scheutje olijfolie in en bak de vegetartische kebabs in ca 5 minuten om en om goudbruin.