Vegetarische kebab

Boekentip: Lekker Arabisch, Chef Toub + Recept voor vegetarische kebab

0 reacties

De Arabische keuken is veelzijdig, verrukkelijk en verrassend! En wie kan al dit lekkers beter brengen dan Mounir Toub? In zijn nieuwe boek Chef Toub: Lekker Arabisch neemt Mounir je mee naar de rijke Arabische keuken, van Marokko tot Libanon en van Syrië tot Tunesië. Het boek bevat makkelijke gerechten voor doordeweeks, maar ook gerechten om in het weekend mee uit te pakken. Geniet op een dinsdag van een Marokkaanse couscoussalade of een Turkse linzensoep en trakteer de hele familie op zaterdag op een mezze-lunch.

Review Lekker Arabisch

Mounir Toub is onder andere bekend van 24-Kitchen en Kook mee met Max, waar hij ons een kijkje geeft in de Arabische keuken. In zijn nieuwe boek “Lekker Arabisch” deelt hij 88 heerlijke moderne gerechten uit het midden oosten.

Het eerste wat mij opvalt aan dit boek is het uiterlijk. Het boek heeft een mooie harde kaft, waarvan een deel glad en glanzend is en een deel zacht en mat. Wat ook fijn is, is dat het boek mooi open blijft liggen, op welke pagina je ook bent. Wel zo fijn tijdens het koken!

Het boek begint met een voorwoord van Chef Toub waarin hij uitlegt dat de Arabische keuken uit meer dan falafel, hummus en broodjes kebab bestaat, terwijl het zoveel meer is. In het hoofdstuk voorraadkast geeft hij wat uitleg over diverse kruiden en specerijen.

De recepten zijn verdeeld over 8 hoofdstukken: basis & brood, dips & sauzen, soepen, groente & peulvruchten, vis & zeevruchten, vlees & gevogelte, zoet en drankjes.

Wanneer ik door het boek blader krijg ik gelijk zin om de heerlijke gerechten te gaan maken. Zoals de Syrische uienbroodjes, Tunesche vissoep, Tabouleh, Couscous kroket, Tajine met kabeljauw, zoete aardappel & paprika, basbousataart met pecannoten, dadelkoekjes, het ziet er allemaal even lekker uit. De ingrediënten voor de recepten zijn allemaal gemakkelijk te verkrijgen.

Conclusie

Wanneer je nog niet zo bekend bent met de Arabische keuken is dit een leuk toegankelijk boek. De recepten zijn over het algemeen niet moeilijk om te maken. En daarnaast ook gezond en veelzijdig. Lekker voor een doordeweekse dag, maar ook leuk om eens flink mee uit te pakken door verschillende gerechten op tafel te zetten. Serveer er ook een heerlijke cocktail en een lekker dessert bij.


Ben je ook enthousiast geworden over Lekker Arabisch?

Lekker Arabisch is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor € 24,99.

Lekker Arabisch

Titel: Lekker Arabisch
Auteur: Mounir Toub
Prijs: € 24,99
ISBN 978021575940

 


Recept Vegetarische kebab

Ik maakte als eerste de Vegetarische kebab en deze was echt verrassend lekker. Het recept mag ik met jullie delen!

Vegetarische kebab

Vegetarische kebab

No ratings yet
Porties 4 personen

Ingrediënten

 • 50 gr pijnboompitten
 • 50 gr ongezouten cashewnoten
 • 50 ml olijfolie
 • 250 gr champignons schoongeveegd en in vieren gesneden
 • 250 gr gemengde paddenstoelen schoongeveegd en in stukjes
 • 2 rode uien in kleine blokjes
 • 3 tenen knoflook fijngehakt
 • versgemalen zout en zwarte peper
 • 2 eieren
 • 50 gr parmezaanse kaas fijngeraspt
 • 150 gr paneermeel

Extra nodig

 • ovenschaaltje
 • koekenpan
 • zeef
 • keukenmachine
 • satéprikkers

Instructies
 

Voorbereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
 • Rooster de pijnboompitten en cashewnoten in het ovenschaaltje in ca 8 minuten goudbruin in de oven en laat ze afkoelen.

Bereiding

 • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak alle paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend in ca 4 minuten goudbruin. Voeg de rode ui en knoflook toe en bak ze 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
 • Schep de paddenstoelenmix in een bolzeef, druk het vocht er goed uit en laat in de zeef uitlekken en afkoelen. Doe de afgekoelde paddenstoelenmix met de pijnboompiten en cashewnoten in een keukenmachine en maal ze fijn. Breng op smaak met zout en peper. Meng de eieren en Parmezaanse kaas erdoor.
 • Doe hier net genoeg paneermeel doorheen tot het mengsel er niet meer vochtig uit ziet. Laat het mengsel zeker 5 minuten staat, zodat het paneermeel vocht op kan opnemen. Als het mengsel alsnog nat is, kun je nog wat paneermeel toevoegen.
 • Verdeel het mengsel in vier gelijke porties en druk elke portie om een dikke satéprikker heen. Verwarm een koekenpan op laag vuur, giet er een scheutje olijfolie in en bak de vegetartische kebabs in ca 5 minuten om en om goudbruin.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Vegetarische kebab

Voor deze recensie heb ik het boek opgestuurd gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating