Verwarm de oven voor op 130 graden (boven- en onderwarmte).
Snij de tomaatjes in kwarten en leg ze met de gesneden kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm en hak ze fijn. Strooi over de partjes tomaat.
Bestrooi het geheel met een snufje fijne kristalsuiker en wat versgemalen zout en peper.
Druppel er wat olijfolie overheen. Of gebruik olijfoliespray en spray er een dun laagje olie overheen.
Schuif de bakplaat in de oven en laat de tomaatjes drogen op 130 graden (boven- en onderwarmte).
Giet ondertussen een scheutje olijfolie in een glazen potje. Plet 2 teentjes knoflook en leg deze in het potje bij de olijfolie. Sluit het potje af en laat even staan.
Haal de tomaatjes uit de oven wanneer deze voldoende zijn gedroogd, na ca 3-3,5 uur.
Laat de tomaatjes afkoelen. Haal de teentjes knoflook uit het potje en schep de tomaatjes in het potje. Vul aan met nog wat olijfolie tot de tomaatjes onder staan.
Sluit het potje en bewaar de tomaatjes in de koelkast.