Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Verkruimel de degestive volkoren koekjes. Smelt de boter in een steelpan en roer de koekkruimels er doorheen.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en druk het koekmengsel aan. Maak een klein opstaand randje.
Zet de springvorm in de oven en bak de bodem 10 minuten.
Haal de springvorm uit de oven en laat de bodem afkoelen.
Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden (boven- en onderwarmte).
Doe de roomkaas, zure room, citroensap, vanille extract, eieren en de bloem in de kom van de keukenmachine en klop het geheel kort door tot een gladde massa.
Giet het mengsel over de koekbodem en zet de vorm in de oven.
Bak de cheesecake in 60-70 minuten, tot de cheesecake stevig is, maar het midden nog wat wiebelig.
Zet de oven uit en de ovendeur op een kiertje. Laat de cheesecake nog een uurtje rusten in de oven.
Haal de cheesecake uit de oven en laat de cheesecake helemaal afkoelen.