Verwarm de oven voor op 190 graden (boven- en onderwarmte).
Vet de vorm in en bekleed met bakpapier, vet het bakpapier ook een beetje in.
Smelt de boter in een steelpan. Schenk de boter in een mengkom en voeg de bastersuiker toe. Klop kort met de mixer tot het gemengd is.
Voeg één voor één de eieren toe en klop 3 minuten tot een licht beslag.
Klop het vanille-extract en de roze voedingskleurstof erdoor.
Klop dan heel kort een mespunt zout en de bloem erdoor.
Hak 100 gram ruby chocolade en de pistachenoten grof en spal de chocolade samen met 50 gram pistachenoten (hou de rest achter voor gernering) en de cranberry's door het beslag.
Schep het beslag in de vorm en bak de brownies in ca 25 minuten goudbruin. De bovenkant heeft een dun, krokant laagje maar het mag in het midden nog een beetje zacht zijn. Dan is-ie later lekker chewy.
Laat de brownie in minimaal 2 uur helemaal opkoelen op een rooster.
Hak de rest van de chocolade. Smelt de chocolade au bain-marie, drizzle over de brownies en bestrooi met pistachenoten.