Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
Snij het vlees in blokjes en bestrooi met wat versgemalen zout en peper.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak het vlees rondom kort aan.
Leg het vlees in de slowcooker en fruit het uitje met de knoflook en rode chilipeper in het achtergebleven bakvet in ca 5 minuten aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Voeg 100 ml water, het halve kippenbouillonblokje, komijn, koriander, paprikapoeder, oregano, 2 tl chili melange en 1 el appelciderazijn toe en roer het geheel goed door elkaar. Breng zachtjes aan de kook. Breng de saus nog wat op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Giet de saus bij het vlees in de slowcooker en meng door elkaar.
Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel in ca 7 uur zachtjes op de laagste stand stoven tot het vlees lekker zacht is.
Voeg nog een tl van de chilimelange toe en de allesbinder. Roer goed door elkaar en laat de saus nog een kwartiertje met het deksel van de slowcooker op de hoogste stand indikken.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst en verwarm de tortilla's in een koekenpan.
Proef of je de saus pittig genoeg vindt en voeg anders zonodig nog wat chili melange toe.
Braadpan
Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
Snij het vlees in blokjes en bestrooi met wat versgemalen zout en peper.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime braadpan en bak het vlees rondom kort aan.
Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij. Fruit het uitje met de knoflook en rode chilipeper in het achtergebleven bakvet ca 5 minuten aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Voeg 200 ml water, het halve kippenbouillonblokje, komijn, koriander, paprikapoeder, oregano, 2 tl chili melange en 1 el appelciderazijn toe en roer het geheel goed door elkaar. Breng zachtjes aan de kook. Breng de saus nog wat op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Leg het vlees terug in de braadpan en meng door elkaar.
Leg het deksel op de braadpan en laat het geheel in ca 3,5 - 5 uur op het laagste pitje zachtjes stoven tot het vlees lekker zacht is.
Voeg nog een tl van de chilimelange toe en de allesbinder. Roer goed door elkaar en laat de saus nog een paar minuutjes met het deksel van de braadpan op een middelhoog putje indikken.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst en verwarm de tortilla's in een koekenpan.
Proef of je de saus pittig genoeg vindt en voeg anders zonodig nog wat chili melange toe.