Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Ravioli koekjes met chocolade vulling
Porties:
20
koekjes
Ingrediënten
230
gr
bloem
125
gr
koude boter
75
gr
fijne kristalsuiker
50
gr
ei
1
tl
vanille extract
snufje
zout
Vulling
125
gr
pure chocolade
fijngehakt
85
gr
hazelnoten
geroosterd en fijngehakt
25
gr
fijne kristalsuiker
10
gr
boter
Verder
ravioli uitsteker
Instructies
Doe de bloem met de poedersuiker en het zout in de kom van de keukenmachine en meng door elkaar met de vlinderhaak.
Voeg de boter in blokjes toe en meng door elkaar tot een kruimelig deeg.
Voeg het ei toe en meng net zo lang door tot het deeg zich een bal vormt.
Verpak het deeg in folie en druk het deeg wat platter. Laat het deeg een 1 uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dikte.
Steek met de achterkant van het ravioli vormpje een 20 cirkels uit. Bestrooi ze dun met wat bloem.
Laat de chocolade au bain-marie smelten en los de boter en suiker er in op. Roer vervolgens de fijngehakte hazelnoot er doorheen.
Leg een cirkel in het ravioli vormpje en leg er een flinke theelepel van de vulling in.
Druk het vormpje dicht en snij het overtollige deeg weg.
Ga zo verder met de rest van het deeg en de vulling.
Dek de ravioli koekjes af en laat ze nog een half uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 22-25 minuten, tot de randjes en de onderkant goudbruin gekleurd zijn.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Bestrooi de koekjes met wat poedersuiker.