Ravioli koekjes met een vulling van chocolade en gehakte hazelnoten. Leuk om op een schaal bij de koffie te serveren.
Ravioli koekjes met chocolade vulling
Ingrediënten
- 230 gr bloem
- 125 gr koude boter
- 75 gr fijne kristalsuiker
- 50 gr ei
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
Vulling
- 125 gr pure chocolade fijngehakt
- 85 gr hazelnoten geroosterd en fijngehakt
- 25 gr fijne kristalsuiker
- 10 gr boter
Verder
- ravioli uitsteker
Instructies
- Doe de bloem met de poedersuiker en het zout in de kom van de keukenmachine en meng door elkaar met de vlinderhaak.
- Voeg de boter in blokjes toe en meng door elkaar tot een kruimelig deeg.
- Voeg het ei toe en meng net zo lang door tot het deeg zich een bal vormt.
- Verpak het deeg in folie en druk het deeg wat platter. Laat het deeg een 1 uur rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dikte.
- Steek met de achterkant van het ravioli vormpje een 20 cirkels uit. Bestrooi ze dun met wat bloem.
- Laat de chocolade au bain-marie smelten en los de boter en suiker er in op. Roer vervolgens de fijngehakte hazelnoot er doorheen.
- Leg een cirkel in het ravioli vormpje en leg er een flinke theelepel van de vulling in.
- Druk het vormpje dicht en snij het overtollige deeg weg.
- Ga zo verder met de rest van het deeg en de vulling.
- Dek de ravioli koekjes af en laat ze nog een half uurtje rusten in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 22-25 minuten, tot de randjes en de onderkant goudbruin gekleurd zijn.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Bestrooi de koekjes met wat poedersuiker.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.