Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van
2
stemmen
Bananenbroodje
Ingrediënten
1
tl
kaneel
100
gr
bloem
1
tl
bakpoeder
snufje
zout
100
gr
fijne kristalsuiker
50
gr
gehakte walnoten en een beetje extra voor de garnering
2
fijngeprakte bananen
1
tl
vanille extract
50
gram
gesmolten boter
2
kleine eieren
een kneepje citroensap
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
Meng met een garde de boter met de suiker tot een glad mengel.
Doe de eieren, citroensap en het vanille extract erbij en roer goed verder.
Doe de bloem, het zout, het bakpoeder en het kaneelpoeder in een andere schaal en meng goed door.
Vervolgens gaat dit mengel bij het natte mengsel. Roer goed door elkaar tot alles gemengd is.
Als laatste gaan de geprakte bananen en de walnoten erdoor.
Schep het mengsel in een klein met bakpapier bekleed cakeblik en strooi de achtergehouden gehakte walnoten er overheen.
Bak ca 45 minuten in de oven.
Notities
Voor een groot bananenbrood gebruik je een normale cakevorm, verdubbel je alle ingrediënten en bak je hem in ongeveer een uur.