Een heerlijk vegetarisch broodje kebab van koningsoesterzwammen.
Voorbereidingstijd1 uuruur
Bereidingstijd20 minutenminuten
Totale tijd1 uuruur20 minutenminuten
Porties: 2personen
Ingrediënten
Paddenstoelen-kebab
450grKoningsoesterzwammen
1rode paprikain reepjes
Kebab-marinade
1/4tlkorianderpoeder
1/2tlkomijn
2tlpaprikapoeder
1/4tlgemberpoeder
1/4tlkurkuma
1/4tlkaneel
1/4tlcayennepeper
1/2tlknoflookpoeder
1/4foelie
1/4tlversgemalen peper
1/4tlversgemalen zout
2elolijfolie
Knoflooksaus
125grGriekse yoghurt
1flinke el mayonaise
1tlmosterd
kneepje honing
2teentjes knoflook uit de knoflookpers
1elversgehakte peterselie
Verder
2Turkse broodjes
olijfolie om in te bakken
Instructies
Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar en laat de smaken even intrekken in de koelkast.
Meng de ingrediënten voor de kebab-marinade door elkaar.
Scheur de koningsoesterzwammen in reepjes.
Meng de kebab-marinade door de reepjes koningsoesterzwam. Laat het geheel 30-60 minuten marineren.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de reepjes koningsoesterzwam op hoog vuur aan in 5 minuten.
Voeg de reepjes paprika toe en bak verder op hoog vuur tot de reepjes koningsoesterzwam mooi bruin zijn en er vlezig uit zien. Ik liet het in totaal 12 minuten bakken.
Verdeel het geheel over 2 broodjes en serveer de knoflooksaus erbij.