Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.67
van
3
stemmen
Caprese gehaktballetjes in tomatensaus
Porties:
3
personen
Ingrediënten
Gehakt
500
gr
hoh gehakt
150
gr
semi zongedroogde tomaten
in stukjes gesneden, o.a. verkrijgbaar bij AH
1
teentje knoflook
uit de knoflookpers
1
el
fijngehakte oregano
1
el
fijngehakte peterselie
1
tl
paprikapoeder
1
el
balsamico
1
ei
30
gr
paneermeel
versgemalen zout en peper
Saus
400
tomaten polpa
bijv. Mutti
zout en peper
1
el
basilicum
1
el
peterselie
1
el
balsamico
snufje
chilipeper
Verder
15
mini Buffelmozerella bolletjes
ik gebruikte ze van het merk Galbani
olijfolie om in te bakken.
Instructies
Meng de ingrediënten voor het gehakt bij elkaar in een kom en kneed goed door elkaar.
Draai 15 balletjes van ca 50 gr per stuk.
Druk met je duim in ieder balletje een diepe deuk en leg er een bolletje Buffelmozerella in.
Knijp de balletjes dicht en draai ze nog een keer mooi rond tussen je handen.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime braadpan en bak de balletjes rondom even aan.
Voeg de ingrediënten voor de saus toe en roer voorzichtig door.
Leg het deksel schuin op de pan en laat de gehaktballetjes nog 15 minuten zachtjes garen in de saus.