Caprese gehaktballetjes in tomatensaus

Comments are Disabled

Heerlijke gehaktballetjes met stukjes zongedroogde tomaat en basilicum. Met een mozzarella vulling. Lekker als borrelhapje of bij de pasta.

Caprese gehaktballetjes in tomatensaus

3.7 van 3 stemmen
Porties 3 personen

Ingrediënten

Gehakt

  • 500 gr hoh gehakt
  • 150 gr semi zongedroogde tomaten in stukjes gesneden, o.a. verkrijgbaar bij AH
  • 1 teentje knoflook uit de knoflookpers
  • 1 el fijngehakte oregano
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el balsamico
  • 1 ei
  • 30 gr paneermeel
  • versgemalen zout en peper

Saus

  • 400 tomaten polpa bijv. Mutti
  • zout en peper
  • 1 el basilicum
  • 1 el peterselie
  • 1 el balsamico
  • snufje chilipeper

Verder

  • 15 mini Buffelmozerella bolletjes ik gebruikte ze van het merk Galbani
  • olijfolie om in te bakken.

Instructies
 

  • Meng de ingrediënten voor het gehakt bij elkaar in een kom en kneed goed door elkaar.
  • Draai 15 balletjes van ca 50 gr per stuk.
  • Druk met je duim in ieder balletje een diepe deuk en leg er een bolletje Buffelmozerella in.
  • Knijp de balletjes dicht en draai ze nog een keer mooi rond tussen je handen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime braadpan en bak de balletjes rondom even aan.
  • Voeg de ingrediënten voor de saus toe en roer voorzichtig door.
  • Leg het deksel schuin op de pan en laat de gehaktballetjes nog 15 minuten zachtjes garen in de saus.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Comments are closed.

3.67 from 3 votes (3 ratings without comment)