Heerlijke gehaktballetjes met stukjes zongedroogde tomaat en basilicum. Met een mozzarella vulling. Lekker als borrelhapje of bij de pasta.
Caprese gehaktballetjes in tomatensaus
Ingrediënten
Gehakt
- 500 gr hoh gehakt
- 150 gr semi zongedroogde tomaten in stukjes gesneden, o.a. verkrijgbaar bij AH
- 1 teentje knoflook uit de knoflookpers
- 1 el fijngehakte oregano
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el balsamico
- 1 ei
- 30 gr paneermeel
- versgemalen zout en peper
Saus
- 400 tomaten polpa bijv. Mutti
- zout en peper
- 1 el basilicum
- 1 el peterselie
- 1 el balsamico
- snufje chilipeper
Verder
- 15 mini Buffelmozerella bolletjes ik gebruikte ze van het merk Galbani
- olijfolie om in te bakken.
Instructies
- Meng de ingrediënten voor het gehakt bij elkaar in een kom en kneed goed door elkaar.
- Draai 15 balletjes van ca 50 gr per stuk.
- Druk met je duim in ieder balletje een diepe deuk en leg er een bolletje Buffelmozerella in.
- Knijp de balletjes dicht en draai ze nog een keer mooi rond tussen je handen.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime braadpan en bak de balletjes rondom even aan.
- Voeg de ingrediënten voor de saus toe en roer voorzichtig door.
- Leg het deksel schuin op de pan en laat de gehaktballetjes nog 15 minuten zachtjes garen in de saus.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.