Cakerol gevuld met aardbeienjam, lemoncurd-slagroom en verse aardbeien.
Bereidingstijd45 minutenminuten
Baktijd8 minutenminuten
Gang: Dessert, Gebak
Porties: 1stuk
Keukenbenodigdheden
oven
grote bakplaat van de oven
2 spuitzakken
gekarteld spuitmondje
bakpapier
hittebestendige kom
kookpan
handmixer
Ingrediënten
Biscuit
120grpatentbloem
110grfijne kristalsuiker
10grvanillesuiker
4grote eieren
snufjezout
Vulling
500mlslagroom
100graardbeienjam
2ellemoncurd
30grfijne kristalsuiker
1zakje klop-fix
13kleine aardbeiengehalveerd
50grpure chocoladefijngehakt
poedersuiker
Instructies
Buiscuit bakken
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-en onderwarmte).
Doe de eieren met de fijne kristalsuiker, vanille en het snufje zout in een hittebestendige kom en zet het op een pannetje met kokend water op de hittebron. Klop het eimengsel au bain marie schuimig tot het eimengsel warm aanvoelt.
Haal de kom van het pannetje af en klop verder tot het eimengsel licht van kleur, afgekoeld en schuimig is. Zeef de patentbloem erboven en spatel voorzichtig door tot alles goed gemengd is.
Giet het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat en smeer gelijkmatig uit tot een rechthoek welke net binnen de bakplaat valt.
Bak het biscuit in 8 minuten gaar en heel licht gekleurd.
Het biscuitmoet na het bakken veerkrachtig aanvoelen en als je er met een cocktailprikker in gaat moet deze er droog uitkomen.
Leg een schoon vel bakpapier op het aanrecht en bak het biscuit met bakpapier en al van de bakplaat. Keer het biscuit om boven het schone vel bakpapier. Trek nu het bovenste vel bakpapier eraf.
Rol het biscuit met bakpapier en al op vanaf de kortste kant en laat het biscuit met de naad naar beneden helemaal afkoelen.
Vulling
Klop de slagroom en voeg zodra de slagroom begint de schuimen de klop-fix toe en vervolgens de fijne kristalsuiker.
Klop door tot de slagroom bijna stijf is en voeg de lemoncurd toe.
Klop door tot de slagroom stijf is.
Rol het biscuit weer uit en snij een randje van de twee kortste kanten weg, dit ziet er net wat mooier uit dan een gebakken randje in en onder de cakerol.
Verdeel de aardbeienjam er overheen. Laat aan één van de twee kortste kanten een strookje vrij van een cm. Dit strookje komt aan de onderkant.
Zet een beetje slagroom opzij voor de toefjes bovenop en verdeel de rest van de slagroom over de aardbeienjam.
Steek 10 gehalveerde aardbeien in de slagroom.
Rol het biscuit voorzichtig op, niet te strak, want dan loopt de vulling er uit. Snij voorzichtig met een broodmes de gebakken uiteinden weg.
Bestrooi de cakerol met een dun laagje poedersuiker.
Smelt ondertussen ook de chocolade au-bain-marie en doe de gesmolten chocolade in een spuitzak. Knip een piepklein puntje eraf en spuit wat gesmolten chocolade over de cakerol.
Doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit kleine toefjes op de cakerol.
Steek de rest van de gehalveerde aardbeien in de toefjes slagroom.