Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Maak zelf mooie rode stoofpeertjes zonder alcohol
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
4
uur
uur
Gang:
Bijgerecht, Dessert
Porties:
6
personen
Ingrediënten
2
kg
stoofperen
1
ltr
merlot druivensap
te koop bij AH
2
el
balsamico
3
el
suiker
2
steranijs
1
laurierblaadje
1
kaneelstokje
mespuntje gemalen kruidnagel
Instructies
Schil de stoofperen met een dunschiller en snij een stukje van de onderkant af, zodat ze rechtop kunnen blijven staan.
Giet het druivensap in een ruime kookpan.
Voeg de balsamico, suiker en een mespuntje gemalen kruidnagel toe en roer even door.
Zet de stoofpeertjes in het vocht.
Steek de steranijs, het kaneelstokje en het laurierblaadje ertussen.
Leg het deksel op de pan en breng aan de kook.
Draai zodra het vocht kookt de warmtebron naar een laag pitje.
Laat de peertjes ca 4 uur stoven, tot ze lekker zacht en mooi rood zijn.