Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Geroosterde aubergine met burrata
Bereidingstijd
45
minuten
minuten
Gang:
Lunch
Keuken:
Italiaans
Porties:
1
persoon
Ingrediënten
1
aubergine
1
burrata
handje ruccola
4
blaadjes basilicum
in reepjes gescheurd
olijfolie
versgemalen zout en peper
chiliflakes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Halveer de aubergine en snij het vruchtvlees in, maar snij niet door de schil.
Leg de helften op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met wat versgemalen zout en peper.
Druppel er een scheutje olijfolie over en schuif de bakplaat in de oven.
Rooster de aubergine in 40-45 minuten mooi bruin.
Leg de aubergine helften op een bordje en leg de burrata erbij en strooi er wat versgemalen peper en een snufje chiliflakes over.
Leg de basilicum en ruccola erop en sprenkel nog wat olijfolie over het geheel.