Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.50
van
2
stemmen
Klassieke boterkoek
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
minuten
Gang:
Gebak
Keuken:
Hollands
Porties:
12
puntjes
Keukenbenodigdheden
boterkoekvorm van 23 cm doorsnede
Ingrediënten
275
gr
bloem
250
gr
ongezouten roomboter
150
gr
basterdsuiker
8
gr
vanillesuiker
snufje
zout
1
eidooier
Instructies
Snij de boter in blokjes en doe ze in de kom van de keukenmachine.
Voeg de basterdsuiker, vanillesuiker en het zout toe en klop de even door met de vlinderhaak.
Zeef de patentbloem boven de kom en kneed zo kort mogelijk door, tot het deeg wat gaat samenhangen.
Vet de bakvorm in met wat boter en druk het deeg in de vorm.
Bestrijk de boterkoek met wat eigeel en laat de boterkoek een half uur zo staan. Hierdoor zet het eigeel zich vast aan het deeg.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Trek met een gebaksvorkje een ruitjespatroon in het deeg.
Schuif de boterkoek in de oven en bak de boterkoek mooi goudbruin en gaar in 25-30 minuten.