Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
Vulling
Schil de appels en snij ze in hele kleine blokjes.
Meng het citroensap door de appelblokjes.
Smelt een heel klein klontje boter in een koekenpan en bak de stukjes appel op laag vuur in 5 minuten tot ze wat zachter zijn en het vocht is verdampt.
Doe het kaneel, anijs, kardemom, honing en de gewelde rozijnen erbij en meng goed door elkaar.
Kruimeldeeg
Meng het havermeel, met het amandelmeel, kaneel en het snufje zout door elkaar.
Voeg de honing en het vanille extract toe en meg nogmaals goed door elkaar.
Voeg de gesmolten boter toe en roer met je vingers door het meelmengsel tot er grove kruimels ontstaan.
Verder
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de bakvorm in met een beetje boter of bakspray.
Rol het deeg voor de bodem uit en leg het in de bakvorm. Zorg voor een mooi opstaand randje en druk zachtjes aan.
Verdeel het appelmengsel over de bodem.
En strooi de kruimels er overheen.
Bak de appeltaart in 50 minuten gaar en bruin.
Laat de appeltaart in de vorm afkoelen op een rooster.
Bestrooi de appeltaart eventueel met een klein beetje poedersuiker.
Notities
Leg een stukje aluminiumfolie over de appeltaart als het bruinen te hard gaat.
De kardemom en anijs kun je eventueel ook weglaten.