Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.28
van
47
stemmen
Heldere champignonsoep
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
20
minuten
minuten
Porties:
6
personen
Ingrediënten
1,5
ltr
water
250
gr
kastanjechampignons
in plakjes
1
sjalotje
fijngesnipperd
2
lenteuitjes
in stukjes
versgemalen zout en peper
2
groente bouillonblokjes
2
takjes
rozemarijn
olijfolie
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit het sjalotje even aan.
Voeg de champignons toe en bak ze even aan tot ze wat bruin kleuren.
Voeg het water, de groentebouillonblokjes, lenteuitjes en de rozemarijn toe en breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Laat de bouillon op laag vuur een kwartiertje trekken.
Verwijder voor serveren de takjes rozemarijn.