Heldere champignonsoep
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Heldere champignonsoep

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediƫnten

  • 1,5 ltr water
  • 250 gr kastanjechampignons in plakjes
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 2 lenteuitjes in stukjes
  • versgemalen zout en peper
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • olijfolie

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit het sjalotje even aan.
  • Voeg de champignons toe en bak ze even aan tot ze wat bruin kleuren.
  • Voeg het water, de groentebouillonblokjes, lenteuitjes en de rozemarijn toe en breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Laat de bouillon op laag vuur een kwartiertje trekken.
  • Verwijder voor serveren de takjes rozemarijn.