120grglutenvrij meelmix(ik gebruikte AH Vrij van gluten meelmix)
60grboekweitmeel(ik gebruikte AH Vrij van gluten boekweitmeel)
2eieren
30grgesmolten boter
1tlbaking sodabijv. dr. Oetker
1/2tl(glutenvrij) bakpoederbijv. dr. Oeter
1elfijne kristalsuiker
1/2tlzout
eventueel 1 tl vanille extract
Verder nodig
boter of olie om in te bakken
Instructies
Meng karnemelk met de eieren en eventueel de vanille extract in een beslagkom met een garde door elkaar.
Meng in een andere kom de meelmix, boekweitmeel, baking soda, bakpoeder, kristalsuiker en het zout door elkaar.
Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en meng met een garde door elkaar.
Voeg de gesmolten boter toe en meng nog een keer door elkaar.
Laat het beslag een kwartiertje rusten.
Smelt een klein beetje boter (of olie) in een koekenpan en giet een juslepel van het beslag in de pan.
Bak de onderkant van het pannenkoekje op middelhoog vuur tot tot bovenkant bijna droog is. Draai het pannenkoekje om en bak nog kort tot de onderkant ook een beetje goudbruin is. Ga zo door tot al het beslag op is.