Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Carrot cake cupcakes met kokosslagroom
Porties:
12
cupcakes
Ingrediënten
Cupcakes
1
pak
Uit Pauline's keuken x Leev Carrot Cakemix
4
eieren (maat L)
200
gr
wortel
fijngeraspt
75
ml
zonnebloemolie
70
gr
biologische gewelde rozijnen
35
gr
walnoten
grof gehakt
Topping
1
blik
kokosmelk van 400 ml
(ik gebruikte Fairtrade Original Kokosmelk)
Verder nodig
cupcakevorm
12
papieren cupcakevormpjes
handje
walnoten
grof gehakt
Instructies
Zet het blik kokosmelk minimaal 12 uur van tevoren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Mix de eieren met de zonnebloemolie luchtig.
Spatel de mix er doorheen. Voeg de wortel, rozijnen en walnoten toe en spatel er doorheen.
Leg de papieren cupcakevormpjes in de vorm en verdeel het beslag over de vormpjes.
Bak de cupcakes in 20 minuten gaar.
Haal ondertussen het blik kokosmelk uit de koelkast en trek het blik open.
Schep het dikke romige witte gedeelte van de kokosmelk uit het blik en giet het waterige deel eruit.
Klop het romige gedeelte op met een mixer.
Verdeel de room met behulp van 2 theelepeltjes ver de cupcakes en strooi er wat gehakte walnoten overheen.