Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Mediterraanse andijvie stamppot met gehaktballetjes
Porties:
2
-3 personen
Ingrediënten
Gehaktballetjes
300
gr
hoh gehakt
1/2
ei
30
gr
zongedroogde tomaten
in kleine stukjes
4
blaadjes basilicum
in reepjes
15
gr
paneermeel
20
gr
fijngeraspte Parmezaanse kaas
snufje
nootmuskaat
versgemalen zout en peper
Stamppot
500
gr
licht kruimige aardappelen
300
gr
gesneden andijvie
100
ml
melk
scheutje
extra virgin olijfolie
50
gr
zongedroogde tomaten
in reepjes
10
blaadjes verse basilicum
in reepjes
1
tl
gedroogde oregano
30
fijngeraspte parmezaan
Verder nodig
boter of olijfolie om in te bakken
1,5
el
pijnboompitjes
geroosterd
wat
fijngeraspte Parmezaan om te bestrooien
Instructies
Gehaktballetjes
Kneed de ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai er 10 balletjes van.
Smelt de boter in een ruime koekenpan (of verhit de olijfolie) en bak de balletjes in ca 10 minuten gaar en mooi bruin.
Stamppotje
Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn.
Breng de melk aan de kook en roer door de gestampte aardappelen.
Voeg de olijfolie en oregano toe en roer goed door. Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Voeg de rauwe andijvie in delen toe en roer goed door. Warm het geheel eventueel nog eventjes kort door als het teveel is afgekoeld.
Scheur de basilicum in stukjes en voeg samen met de zongedroogde tomaatjes en de parmezaan toe.
Verdeel het stamppotje over de borden en strooi de geroosterde pijnboompitjes en wat geraspte parmezaan er overheen. En leg de gehaktballetjes erbij.