Mediterraans andijvie stamppotje met gehaktballetjes

Weer net even anders dan het rauwe andijvie stammpotje met blokjes kaas.

 

 

 

 

Print recept
Mediterraanse andijvie stamppot met gehaktballetjes
Personen: 2 -3 personen
Ingrediënten
Gehaktballetjes
  • 300 gr hoh gehakt
  • 1/2 ei
  • 30 gr zongedroogde tomaten in kleine stukjes
  • 4 blaadjes basilicum in reepjes
  • 15 gr paneermeel
  • 20 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • snufje nootmuskaat
  • versgemalen zout en peper
Stamppot
  • 500 gr licht kruimige aardappelen
  • 300 gr gesneden andijvie
  • 100 ml melk
  • scheutje extra virgin olijfolie
  • 50 gr zongedroogde tomaten in reepjes
  • 10 blaadjes verse basilicum in reepjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 30 fijngeraspte parmezaan
Verder nodig
  • boter of olijfolie om in te bakken
  • 1,5 el pijnboompitjes geroosterd
  • wat fijngetrapte Parmezaan om te bestrooien
Bereidingswijze
Gehaktballetjes
  1. Kneed de ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai er 10 balletjes van.
  2. Smelt de boter in een ruime koekenpan (of verhit de olijfolie) en bak de balletjes in ca 10 minuten gaar en mooi bruin.
Stamppotje
  1. Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn.
  2. Breng de melk aan de kook en roer door de gestampte aardappelen.
  3. Voeg de olijfolie en oregano toe en roer goed door. Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  4. Voeg de rauwe andijvie in delen toe en roer goed door. Warm het geheel eventueel nog eventjes kort door als het teveel is afgekoeld.

  5. Scheur de basilicum in stukjes en voeg samen met de zongedroogde tomaatjes en de parmezaan toe.

  6. Verdeel het stamppotje over de borden en strooi de geroosterde pijnboompitjes en wat geraspte parmezaan er overheen. En leg de gehaktballetjes erbij.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *