Mediterraans andijvie stamppotje met gehaktballetjes

Weer net even anders dan het rauwe andijvie stammpotje met blokjes kaas.

 

 

 

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Mediterraanse andijvie stamppot met gehaktballetjes

Porties: 2 -3 personen

Ingrediënten

Gehaktballetjes

  • 300 gr hoh gehakt
  • 1/2 ei
  • 30 gr zongedroogde tomaten in kleine stukjes
  • 4 blaadjes basilicum in reepjes
  • 15 gr paneermeel
  • 20 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • snufje nootmuskaat
  • versgemalen zout en peper

Stamppot

  • 500 gr licht kruimige aardappelen
  • 300 gr gesneden andijvie
  • 100 ml melk
  • scheutje extra virgin olijfolie
  • 50 gr zongedroogde tomaten in reepjes
  • 10 blaadjes verse basilicum in reepjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 30 fijngeraspte parmezaan

Verder nodig

  • boter of olijfolie om in te bakken
  • 1,5 el pijnboompitjes geroosterd
  • wat fijngetrapte Parmezaan om te bestrooien

Instructies

Gehaktballetjes

  • Kneed de ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai er 10 balletjes van.
  • Smelt de boter in een ruime koekenpan (of verhit de olijfolie) en bak de balletjes in ca 10 minuten gaar en mooi bruin.

Stamppotje

  • Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn.
  • Breng de melk aan de kook en roer door de gestampte aardappelen.
  • Voeg de olijfolie en oregano toe en roer goed door. Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Voeg de rauwe andijvie in delen toe en roer goed door. Warm het geheel eventueel nog eventjes kort door als het teveel is afgekoeld.
  • Scheur de basilicum in stukjes en voeg samen met de zongedroogde tomaatjes en de parmezaan toe.
  • Verdeel het stamppotje over de borden en strooi de geroosterde pijnboompitjes en wat geraspte parmezaan er overheen. En leg de gehaktballetjes erbij.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *