Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Spicy Tuna bowl
Porties:
2
personen
Ingrediënten
300
gr
tonijn
in blokjes gesneden
2
handjes
peen julienne
1/2
komkommer
julienne gesneden
1
handje
zuurkool
1
handje
sojaboontjes
scheutje
teriyakisaus
3
tl
Shichimi Togarashi (Japans zevenkruidenpoeder)
o.a. verkrijgbaar van Jonnie Boer bij Jumbo, of bij de toko
2
el
(Japanse) mayonaise
2
tl
Srirascha
125
gr
sushirijst
1
zachtgekookt ei
Instructies
Kook de Sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de blokjes tonijn met de Shichimi Togaraschi en verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Leg de blokjes tonijn in de koekenpan en schroei ze op hoog vuur rondom dicht en een beetje bruin.
Verdeel de rijst over twee kommen en verdeel de peen julienne, komkommer, zuurkool en de sojaboontjes er overheen.
Verdeel de tonijn over de kommen en giet er wat Teriyakisaus overheen.
Snij het zachtgekookt eitje door midden en leg op elke boel een half eitje.
Roer de mayonaise met de Srirascha door elkaar en verdeel over de bowl.